Osto-Opas

Kannettavien tietokoneiden osto-opas

Sivun vasemmalla puolella olevan hintaoppaan avulla voit tarkentaa hakua suodattimen avulla. Tämän ominaisuuden avulla löydämme parhaan mahdollisen mallin erilaisiin tarpeisiin.

1. Käyttöjärjestelmä

Aloitetaan valitsemalla käyttöjärjestelmä. Vaihtoehdot ovat pääasiassa Windows, Mac ja Google Chrome OS.

Windows-käyttöjärjestelmä on yleisin vaihtoehto. Itse asiassa ainoa syy olla valitsematta Windowsia on tietää, että haluat toisen vaihtoehdon. Napsauta kuvassa merkittyä nuolta valitaksesi tietyn Windowsin.

Mac-kannettavat tietokoneet ovat kalliita ja heikosti vastinetta rahalle laitteistossa, mutta niissä on helppokäyttöinen ohjelmisto, josta monet ihmiset pitävät.

2. Näytön koko

Hintaopashaun yläosassa on koko näytön osa. Näytön koko mitataan alareunasta vastakkaiseen yläkulmaan tuumina.

3. Suoritin

Aivan Hintaopas-suodattimen alapuolella on Suoritin-osa. Sinun ei tarvitse huolehtia ensimmäisistä vaihtoehdoista, mutta nopeus ja tyyppi ovat sen arvoisia.

Suoritin

Suorittimen ytimen tyyppi viittaa suorittimen ytimien määrään. Suurempi määrä ytimiä auttaa tietokonetta käymään nopeammin. Dual Core tarkoittaa kahta ydintä, neljän ytimen neljää ja Hexa Core kuutta.

Ainakin neljän ytimen prosessori tulisi valita ydintyypiksi, jos sovellus sisältää raskaampia toimisto-ohjelmia tai videopelejä. Tai yleensä, jos haluat tehdä monia asioita kannettavan tietokoneen kanssa samanaikaisesti. Hexa Core voidaan myös valita samanaikaisesti. Muussa tapauksessa valinta voidaan jättää tyhjäksi.

4. Tallennus eli kiintolevyt ja SSD

Noin hintaoppaan suodatinluokkien puolivälissä on Säästö-osa.

Sinun tulisi valita SSD, jos haluat koneen käynnistyvän ja toimivan paljon nopeammin. SSD-aseman haittapuoli on, että halvemmissa koneissa se vähentää usein tallennustilaa. Mukavuuden vuoksi se on kuitenkin melkein aina sen arvoista. Koneesta riippuen SSD nopeuttaa käynnistystä noin 2-5 kertaa. Asennetut ohjelmat käynnistyvät myös nopeammin.

kosketusnäyttö

5. Näytön ominaisuudet

Näyttöluokka on suodattimen yläosassa.

Valitse ensin kosketusnäyttö, jos et tarvitse sitä. Kosketusnäyttö yleensä nostaa hintaa ja painoa sekä vähentää akun käyttöikää ja katselukulmaa.

Katselukulmat tarkoittavat sitä, kuinka vinoa näyttöä voidaan katsella ennen kuin värit alkavat vääristyä.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *