Tietokone Vanhimmalle

Mikä on paras tietokone vanhemmalle ihmiselle

Mikä on paras tietokone vanhemmalle, 60-, 70-, 80-vuotiaille tai sitä vanhemmille? Se on hankala kysymys, eikä sen ole tarkoitus viitata siihen, että iäkkäiden käyttäjien taito tai kyky on jotenkin rajoitettu. Näillä sukupolvilla ei yksinkertaisesti ollut hyötyä siitä, että he varttuivat näytön ympärillä, ja heillä voi olla erityisiä ikään liittyviä haasteita.

Paras tietokone vanhemmille vanhemmille: Jotain muuta kuin tietokonetta?

Minun neuvoni: Unohda perinteinen Windows-käyttöinen työpöytä tai kannettava tietokone. Se on ylivoimainen, varsinkin kun otetaan huomioon vanhempien käyttäjien suhteellisen vaatimattomat tarpeet. Itse asiassa useimmat eläkeläiset haluavat esimerkiksi sähköpostia, Facebookia, perusverkkoselaamista ja – jos he ovat jotain isäni kaltaista – pasianssia. Ehkä heittää yksinkertainen tekstinkäsittelyohjelma siihen sekoitukseen.

Tiedätkö mitä he eivät tarvitse? Kuljettajat. Virukset ja vakoiluohjelmat. Kuoleman siniset näytöt, jotka ovat harvinaisia, mutta silti tapahtuvat. Ja kaikki pienet epäselvyydet, jotka voivat aiheuttaa sekaannusta, kuten kirjautumisnäyttö, Windows-päivitykset ja Microsoftin täysin hämmentävä OneDrive-integraatio.

Sillä välin, jos valitset perinteisen kiintolevyn järjestelmän SSD-aseman sijaan, Windows käynnistyy ja sammuu edelleen melko hitaasti.

Chromebook-vaihtoehto

Asus Chromebook Flip on yksi esimerkki tietokoneesta, joka saattaa olla ihanteellinen ikääntyville vanhemmille.

Aivan kuten Chromebookit voivat olla hyviä järjestelmiä opiskelijoille, niin toimivatko ne hyvin myös vanhuksille. (Ei koulu-ikäisiä, ota huomioon; vanhin.) Nämä ovat joitain etuja:

Chromebook-vaihtoehto

He käynnistyvät nopeasti.

Ne ovat tehokkaasti läpäisemättömiä viruksille (vaikkakaan eivät phishing, joten varmista, että äiti ja isä tietävät mitä pitää tarkkailla).

Yleisesti ottaen ne ovat halpoja – yleensä missä tahansa 200-400 koosta ja ominaisuuksista riippuen.
Äänikomennot: Voit sanoa käynnistysohjelmasta “OK, Google” kutsuaksesi Googlen ääniohjatun avustajan – saman, joka saattaa olla tuttu jo puhelimesta ja / tai älykaiuttimesta.
Tiukka integrointi kaikkeen Googleen: Gmail, Drive, Kalenteri ja niin edelleen. Tämä tarkoittaa, että kaikki esimerkiksi Google Docsissa luodut asiakirjat arkistoidaan automaattisesti Driveen. Se on kuin kokopäiväinen, automaattinen varmuuskopio lähes kaikelle, mitä käyttäjä tekee.

He käynnistyvät nopeasti.

Nyt haittapuolista:

Oppimiskäyrä on hieman, varsinkin jos äiti ja isä ovat jo tottuneet Windowsiin.

Tulostaminen voi olla haaste. Chrome-käyttöjärjestelmä ei tue melkein yhtä monta tulostinmallia kuin Windows. Niille, joita se tukee, asennus ei ole aina helppoa. Näin tulostat Chromebookista.
Gmail on todella kauhea sähköpostiohjelma, ainakin kun sitä käytetään verkon kautta (mikä tapahtuu Chromebookilla). Se on ruma ja ei-intuitiivinen, ja aiheuttaa todennäköisesti sekaannusta. Mutta jos ihmiset jo käyttävät esimerkiksi Outlookia tai Yahooa, on helppoa käyttää näitä palveluita Chrome-selaimessa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *